provençal | français | English |
lo juvèrt | le persil | parsley |
lo balicò | le basilic | basil |
l'alhet | l'ail | garlic |
la ceba | l'oignon | onion |
l'api | le céleri | celery |
lo bolet, la barigola, berigola | le champignon | mushroom |
leis espinarcs | les épinards | spinach |
la salada, l'ensalada | la salade la laitue |
salad lettuce |
lo caulet-flòri | le chou-fleur | cauliflower |
lo pòrri | le poireau | leek |
l'esparga | l'asperge | asparagus |
lo cachòfle | l'artichaut | artichoke |
la cocordeta | la courgette | zucchini |
la merinjana | l'aubergine | eggplant |
lo pebron | le poivron | bell pepper |
lei banetas | les haricots | beans |
lei pichons peses | les petits pois | peas |
lei ceses | les pois chiches | chickpeas |
lo tartifle | la pomme de terre, "patate" | potato |
la garròta | la carotte | carrot |
lo raifòrt | le radis | radish |
la poma d'amor | la tomate | tomato |
l'òuliva | olive | " |